(31-12-2015, 10:56)hakuu napisał(a):(31-12-2015, 09:40)wolfman napisał(a): Okazja tylko brać. Dlaczego na nasz rynek wrzucili dubbing niemiecki? Bo jesteśmy sąsiadami? Pomijam , że to potwarz - komuś zależało by nas obrazić czymś takim.
Dystrybutor na moje maile milczy i nie odpisuje. Tragedia.
Ciekawe czy VII to też będzie niemiecki dubbing, czy też choć będę miał jeden oryginał w kollekcji SW
(31-12-2015, 10:15)wolfman napisał(a): ... już bez plucia Polakowi w twarz niemieckim dubbingiem? Dziwię się, że nie zawrzało od tego wydania w Polsce.
Nie ma polskiego dubbingu?? Chciałem kupić trzy pierwsze dla synka i stąd moje pytanie? Czy po prostu przeszkadza Ci, że jest dodatkowo dubbing niemiecki??????W każdym razie ja nie czuję się ani obrażony ani opluty
O rety. oczywiście, że nie czujesz bo pojęcia o temacie nie masz Właśnie odpowiedziałeś na moje pytanie. Kto ma się tu burzyć o niemiecki dubbing , skoro ludzie pojęcia nie maja co to jest podstawowy dźwiek na blu ray. Jest nim właśnie oryginalny dźwięk DTS HD MA z danego kraju.
https://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio
W przypadku SW to angielski. W naszym krajowym wydaniu dostaliśmy jako PODSTAWOWY dźwięk niemiecki, reszta to stare dźwięki z dvd sprzed 20 laty.
Dubbing polski jest , a jakże. Dziecka nie kalecz dubbingiem tylko puszczaj angielski z napisami
będzie Ci wdzięczne kiedyś(31-12-2015, 11:00)faccalto napisał(a):(31-12-2015, 09:40)wolfman napisał(a): Cena reedycji SW to po prostu jakieś nieporozumienie , to samo w wyższej cenie? Sześć steelbook w cenie 600 zł na premierę. Okazja tylko brać. Dlaczego na nasz rynek wrzucili dubbing niemiecki? Bo jesteśmy sąsiadami? Pomijam , że to potwarz - komuś zależało by nas obrazić czymś takim.
Dystrybutor na moje maile milczy i nie odpisuje. Tragedia.
Ciekawe czy VII to też będzie niemiecki dubbing, czy też choć będę miał jeden oryginał w kollekcji SW
I to Cię tak zbulwersowało? Przecież jest dostępny też polski dubbing, więc w czym problem? Czyżbyś był niepoprawny politycznie i miał jakieś jakieś uprzedzenia co do niemieckiego języka?
Co do ceny, to przy okazji kinowej premiery Przebudzenia Mocy, wydanie zbiorcze wszystkich 6 epizodów kosztowało nawet 499 zł i napaleńcy kupowali, a teraz cena wynosi około 299 zł, więc cierpliwość się czasem opłaca. Jeśli chodzi o steele to one zawsze są stosunkowo droższe, ale kwestią czasu jest jak zejdą z ceny. Poza tym są pozbawione dodatków i to dopiero jest karygodne zachowanie dystrybutorów, a nie zamieszczanie niebieckiego dubbingu, który nic nie wadzi.
Bez urazy nie wiesz o co chodzi i piszesz nie na temat jeśli chodzi o wersje językowe. Dubbing moim zdaniem tworzy kaleki językowe, bez urazy. Wyjeżdżają tacy za granicę i tworzą mit o Polsce.

W każdym razie ja nie czuję się ani obrażony ani opluty