Cytat:Ja naturalnie postępuję jak dorosły i niczego nie ściągam
genialny poziom dyskusji.
A co do prawa to jak dla mnie jest idiotyczne bo jak już to powinno się karać właśnie za ściąganie tego, czego się nie nabyło legalnie, a nie udostępnianie (no chyba, że płatne, to jak najbardziej).
Cytat:A o co mi chodziło: Każde zassanie filmu z sieci to sygnał na zapotrzebowanie nielegalnej działalności ludzi udostępniających. Twoje zassanie to naturalnie kropla wśród wielu, ale jednak coś masę buduje. Ta masa to sygnał, by wykradać kopie, ripować, wrzucać i ogółem by proceder rósł.
Na tej samej zasadzie można nawoływać do nie zabijania kurczaków - bo jak zjadasz, to dajesz sygnał, że trzeba je zabijać. A jak nie zjadasz to... i tak dalej będą zabijane a ty niebędziesz jeśc kurczaków. Sorry, za stary jestem na to, żeby wierzyć że naprawię/zmienię świat poprzez odmawianie sobie czegokolwiek. Poza tym i tak czuję że jestem bardziej fair w stosunku do twórców, niż ci, którzy działają zgodnie z literą prawa i na potęgę zasysają wszystko jak leci z takiego choćby chomika. No ale ja tego nie rozpatruję w kategoriach czarne/białe, a że nie mam Jezusa w avatarze to i nie aspiruję do bycia bardziej papieskim od papieża.