02-02-2016, 21:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2016, 21:49 przez Szczepan600.)
Portal... chyba, że przepisy prawa stanowią inaczej. Z tego co wiem Polskie prawo nie zabrania handlu swoimi rzeczami. Teraz ktoś mnie złapie za język i powie "ale prawo nie zabrani też ściągania". Jasne, ale zawsze mówiłem, że chodzi mi o bycie Fair (pisałem niejednokrotnie). Tak więc nie fair jest zabronienie ludziom dysponować dowolnie ich dobytkiem. Ja sam kupuję obecnie bardzo mało używek, bo sklepy i VOD mnie zaspakajają. Są zgrzyty, ale jeśli przeanalizujemy, że odsprzedaż jest czymś bardzo ograniczonym (ilu ludzi to zrobi z jedna płytą? 10?) a pieniądze zostają w społeczeństwie i moga być wydane na inne filmy (w idealnym scenariuszu) lub na jakiekolwiek inne dobra (bo inne gałęzie biznesu też są ważne) to wychodzi i tak lepiej niż piractwo. System nie jest idealny, ale nigdy też nie twierdziłem, że mam przepis na takowy. Tojakiś tam złoty śrdek pomiędzy kulturą legalu, a jednostkowymi prawami ludzi.
Plus to co zauważył Marioo-> Niezła uwaga kolego, ja sam przeoczyłem taki kontekst tego info.
Plus to co zauważył Marioo-> Niezła uwaga kolego, ja sam przeoczyłem taki kontekst tego info.