Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 Dalej »

Zjawa (2015)

Opcje tematu
Zjawa (2015)
Offline faccalto
Stały bywalec
Liczba postów: 289
Reputacja: 7

12-02-2016, 14:42
[Obrazek: The-Revenant.jpg]

Na wstępie wypowiem się w kwestii nagród, do których w licznych kategoriach ten film aspiruje. Bardzo liczę, a wręcz stawiam "stówę" na Oscara dla tego obrazu za fenomenalne zdjęcia, bo w tej kategorii wydaje mi się Zjawa jest bezkonkurencyjna. Dalej DiCaprio zrobił chyba wszystko co mógł, żeby pokazać jakim fenomenalnym jest aktorem i dla czego w filmach widujemy go raz do roku, bo jest to z reguły kino z bardzo wysokiej półki. Tym razem powiedziałbym, że wdrapał się na szczyt tej półki. Jego wyczyny przedstawione na ekranie po prostu nie mogą zostać nie docenione. Statuetka mu się należy bez dwóch zdań, jednak znając życie Tom Hardy za rolę drugoplanową też zgarnie nagrodę, oczywiście zasłużenie. Zresztą cały casting do tego filmu uważam za niezwykle udany, a kariera Domhnalla Gleesona od ról w 2015 r. wyraźnie rozwija się w niesamowitym tempie.

Żeby nie być zbyt przewidywalnym, to przyznam, że miałem obawy przed tym filmem. Gdyż zeszłoroczny laureat Oscarowej gali, czyli Birdman zupełnie nie trafił w moje gusta i dobrze go nie wspominam. Na szczęście tym razem Alejandro González Iñárritu spełnił moje oczekiwania i stworzył wraz z obsadą w mojej opinii film doskonały. Świetnie oddaje klimat tamtej epoki, ówczesne relacje międzyludzkie, zwyczaje i ich pragnienie przetrwania, a przede wszystkim w głównym nurcie żądze wielkiej zemsty jednostki. Wszystko to okraszone niesamowitymi zdjęciami surowej przyrody, przyjaznej, a zarazem wrogiej człowiekowi. Sama scena ataku niedźwiedzia Grizzly na Glassa, kradnie wszelkie emocje jakie może odczuwać widz w fotelu kinowym. Następnie spożywanie przez Glassa surowych wnętrzności zwierząt, zapada mocno w pamięć. Ujmując całość mógłbym się zachwycać tak prawie w każdym aspekcie tego filmu, bo po prostu uważam go za arcydzieło. 10/10    

: SuperDry : Tommy Hilfiger : Levis : Converse : [SKLEP]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama

Wiadomości w tym wątku
Zjawa (2015) - faccalto - 12-02-2016, 14:42
RE: Zjawa (2015) - Szczepan600 - 12-02-2016, 18:51
RE: Zjawa (2015) - Kapitan_kusiak - 17-02-2016, 11:32
RE: Zjawa (2015) - Haqu - 17-02-2016, 11:49
RE: Zjawa (2015) - Kapitan_kusiak - 17-02-2016, 13:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku