Cytat:po prostu jednak wizerunek tych dwóch postaci jest już tak mocno ugruntowany w popkulturze
No jest, ale ty znasz tylko jego mały wycinek. Gdybyś znał filmy/seriale animowane i komiksy (sam ich nie śledzę, ale mniej więcej się orientuję co się w nich dzieje), to byś się nie dziwił, a tak, to serio, o czym ty właściwie chcesz rozmawiać? O tym, że ludzie nie będący w temacie mogą się zdziwić? No mogą, bywa.
Cytat:Powstała na skutek zazdrości wobec Avengers....Poważne przymiarki do filmu kinowego z Justice League trwały od 2007 roku, czyli zanim w ogóle Marvel wystartował z MCU. Serio, doinformuj się trochę. Ci bohaterowie spotykają się bodaj od lat 40-tych, w dzieciństwie czytałem komiksy, w których występowali ramię w ramię.
Cytat:. dla mnie już powstało tyle filmów o Superman'ie że teraz dopychanie do niego Batmana wydaje mi się naciąganePowstało pięć po czym... miał miejsce RESTART. Filmy z Reevem i Routhem się nie liczą, tak samo jak nie liczą się Batmany Burtona, Schumachera i Nolana.
O aktualnym Supermanie powstał JEDEN film. W drugim spotka aktualnego Batmana o którym, uwaga, nie powstał do tej pory ŻADEN FILM.
Będziesz też narzekał, jak Spider-Man dołączy do Avengers (a dołączy) ? Przecież miał już pięc filmów, w których nie było Iron Mana! OMG!