Cytat: Nie jestem fanem restartów czy "nie liczenia się do kanonu"Twoje, czy czyjekolwiek inne bycie/nie bycie tego fanem nie ma nic do rzeczy. Tamte filmy się nie zaliczają do DCEU i nie ma sensu się do nich odnosić w dyskusji na jego temat.
Cytat:Marvel jednak podchodzi do swojego uniwersum z przymrużeniem oka - natomiast DC to jednak stara się robić bardziej poważne wrażenie
Po 1 - Lepiej mieć dwa światy z superbohaterami robione tak samo, czy dwa z których każdy prezentuje inne podejście? Ja już mam przesyt Marvelem, na Ant Mana nawet mi się nie chciało iśc do kina, więc z tym większym zainteresowaniem czekam na to, co wysmaży Warner.
Po 2 - Jak Warner/DC próbowali małpować styl Marvela to wyszedł im Green Lantern (porażka pod każdym względem). Z kolei "na poważnie" udały im się Batmany Nolana (dwa pierwsze pod względem poziomu, dwa ostatnie pod względem $$$), Man of Steel ($$$+poziom, jak dla mnie film roku 2013) oraz Watchmen (poziom - dla mnie film roku 2009, kasowo niestety polegli).