22-02-2016, 20:31
(22-02-2016, 20:11)Gieferg napisał(a): "Na Fali" wygląda na tyle licho, że spokojnie starczyłoby DVD (sam też zrobiłem upgrade tego filmu i niestety nie wiem po co mi to było).
Na fali jest jednym z moich ulubionych filmów z tym że wydanie Blue-ray mogło by być poprawione tak jak z niektórymi produkcjami. Chodzi mi o jakość obrazu. Znalazłem w M1 za 20 zł to wziąłem zwłaszcza że film mi się zawsze podobał. Co do tego czy Blu-ray jest lepszy to nie mam wątpliwości. Ale tak na prawdę nie przeszkadzają mi płyty dvd zwłaszcza że nowości są dalej na nie wypuszczane.
Jak na Blu-ray wyjdzie coś co mnie zainteresuje na pewno kupie. Ale przykład z filmem Na Fali to właśnie jest przykład taki wkurzający trochę. Bo ja kupiłem akurat to tanio ale w tej chwili ta sama wersja w empiku kosztuje 69 zł. To przesada bo za DVD było by taniej a jakość taka sama. Skłaniam się do stwierdzenia że starych filmów jeżeli nie są specjalnie poprawione nie opłaca się kupować na blu-ray.
Jeżeli Blu - ray to tylko nowości i jakieś fajne wydania specjalne. Kupuje to na co w danej chwili mam ochotę raz blu - ray raz dvd. Nie krytykuje nośników bo są tacy co nawet kasety VHS dalej kolekcjonują. Każdy zbiera to co chce.