02-03-2016, 21:12
(02-03-2016, 19:55)accept2 napisał(a): Sammael. Ja jakiś czas temu pozbyłem się połowy blu. Jestem za dvd. Już niedługo blu-raye będą na takiej samej pozycji co dvd. Wtedy Ci co będą mieli blu będą pisać, że im ta jakość wystarcza itp. Pojawią się małolaty co będą negować bluraye i tak w kółko. Dvd to dobra jakość, cena fajna i duży wybór tytułów . Do Ciebie należy wybór.
Przestań się oszukiwać. Rozumiem , że cena przemawia za tym nośnikiem, ale to tak jakbyś 20 lat temu pisał , że wystarczy vhs. Czas biegnie do przodu , technologia cały czas się rozwija i nic nie stoi w miejscu. Filmy to taki format, który szybko ewoluuje i następują częste zmiany. Nikomu bym nie pisał, by kupował i zmieniał każdy film na lepszy jak tylko kolejny wyjdzie, ale cofać się z kolekcja sprzedawać blu i iśc na ilość by się nachapać tanich dvd to jest moim zdaniem bez sensu. Ciekawe jak się zaopatrzysz w dobry telewizor bo w końcu i te stanieją i 3-4 lata będzie dostępny za 2 koła obecny kombajn i spojrzysz na tą przestarzała pikselozę. Nowe filmy to dużo efektów, niezłego dźwięku i obrazu, rozumiem , jak ktoś kupuje głownie filmy sprzed 40 lat i więcej , aż po czarno białe to na dvd to faktycznie można poprzestać.