09-03-2016, 21:25
(09-03-2016, 10:04)wolfman napisał(a): dla zwykłego użytkownika nie warto, ale ludzie są ślepi. Zamiast sobie zamówić nówki z marketu , kupują syf w tej samej cenie , co nowy.
Snappery były wydawane do ok 2003. Ostatniego nowego w sklepie widziałem z 10 lat temu. Więc o czym piszesz? Większość z nich nie została potem nigdy wznowiona i tych filmów często nie ma w żadnym innym wydaniu poza snapperem. Więc obczaj temat zanim coś odpowiesz (ta uwaga tyczy się też ogólnie Twoich postów ;P)
Kupuje w w większości używki. NIGDY nie miałem problemów z odtworzeniem takich płyt. Nawet jak były widoczne ryski zawsze było ok. Natomiast 2 razy reklamowałem NOWĄ płytę kupioną np w MM która się zacinała lub wieszała w połowie. Trzeba jedynie patrzeć na zdjęcia w jakim stanie jest pudełko. Są to rzeczy kolekcjonerskie, pewnie niektórych z nich nie włożę nigdy do odtwarzacza (obraz nieanamorficzny, kiepska kompresja) ale po prostu je kolekcjonuje

Tak jak piszesz kryst007, to oczywiście Beverly Hills. Sprzedawce mogę polecić. Naklejka jest jedna i tylko z przodu. Mi zeszłą nie najgorzej. Płyty są w dobrym stanie.
Co do źródła, była kiedyś informacja że syndyk który przejął wypożyczalnie po upadku, chciał sprzedać całość kolekcji Beverly Hills ileś tam set tysięcy płyt. Cena była absurdalna więc może przemyślał sprawę i wystawie pojedynczo