02-04-2016, 08:30
Nie wiem czy już polecałem, ale dla fanów serii o obcym obowiązkową pozycja jest Obcy: Izolacja. Nie przepadam za survival horrorami ale tę gre wykonano z takimi detalami, że idealnie wpisuje sie w to uniwersum. Muzyka + lokacje na statku po prostu wymiatają, świetny klimacik grozy, niepewnosci czy cos nie czai sie w ciemnosci. Przejscie niektorych miejsc w grze sprawia trudnosc, trzeba dlugo, czaic sie, skradac sie, kombinowac, zwodzic etc. co dostarcza dodatkowej adrenalinki.
Dla mnie jako dla fana serii filmowej jest to ogromne pozytywne zaskoczenie, tak jakbym po obejrzeniu sagi śnił o tym a co by było gdyby. Ponadto wszystko sie trzyma fabularnej calosci bo akcja toczy sie miedzy alienem i aliensami a bohaterka jest corka Ellen czyli Amanda.
Dla mnie jako dla fana serii filmowej jest to ogromne pozytywne zaskoczenie, tak jakbym po obejrzeniu sagi śnił o tym a co by było gdyby. Ponadto wszystko sie trzyma fabularnej calosci bo akcja toczy sie miedzy alienem i aliensami a bohaterka jest corka Ellen czyli Amanda.