(21-04-2016, 22:28)wolfman napisał(a): Chcesz powiedzieć, że lepiej mieć dvd za 20-30 zł bo różnica niewielka i się nie opłaca?
Dokładnie tak, aczkolwiek to zależy od ceny. Wydanie 2DVD można dostać za 20 zł, więc jeżeli znalazłbym blu za mniej niż 30 zł to może bym kupił. Ale filmy te przeważnie chodzą za więcej (koło 50 zł, tyle ile ty dałeś), więc po co wydawać więcej hajsu, skoro obraz to ten sam remaster, a różnica między nimi jest ledwie dostrzegalna?
http://caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=6493&d2=6487&s1=61279&s2=61203&i=1&l=0
Dodatki te same (też w SD), tłumaczenie gorsze. Wydałem sporo na Batmany na DVD (kupowałem je w latach 2005-2007 oddzielnie, bo nigdzie w mieście nie mogłem znaleźć pakietu z całą antologią) i skoro blu oferuje mi jedynie minimalną różnicę w obrazie, której podczas seansu mogę nawet nie dostrzegać, to nie widzę sensu robić update.
Na początku, kiedy zacząłem kupować blu-ray, popełniłem taki błąd kupując "Dobrego, złego i brzydkiego" na BD. Nie dość, że film nie był wart wydanych na niego 60 zł, bo różnica w obrazie względem DVD (chodzącego po 20 zł) była niewielka (wyższa rozdzielczość i tyle), to jeszcze koleś z allegro wysłał polską okładkę w tłustym amaraju, do którego nie pasowała, a jakiś czas później na blu wyszedł nowy remaster filmu.
Teraz zdecydowanie bardziej się pilnuje przy kupnie filmów.