To jest trzygodzinny, ziarnisty film z bitrate video na poziomie 23165 kbps (trzygodzinna Troja ma o połowę mniejszy bitrate i ledwo się mieści na BD-25 po usunięciu audio HD). Sam plik z filmem waży coś koło 43 GB, po usunięciu dodatkowych ścieżek audio, zakładając, ze zostawiono DTS HD-MA zaoszczędzono ile? 2-3 GB? Może trochę więcej, zależnie jakie tam są ścieżki. Wciąż trzeba zjechać z rozmiarem pliku o prawie połowę żeby zejść do rozmiaru ripa o jakim mówisz, ale jeśli zostawiono ten DTS HD-MA to na video zostanie może z 14-15GB. Powtarzam: na TRZYGODZINNY film. Owszem, jeśli dobrze to zrobiono, może nie wyglądać źle, zwłaszcza na niewielkim TV, w sumie zdarzało mi się zrobić sobie kopie zapasowe w tym stylu (z tym, że zawsze oszczędzałem wtedy na dźwięku HD), no ale jednak mam oryginał i zawsze mogę po niego sięgnąc, by się cieszyć full-jakością.
Zrobisz jak chcesz, ale ja, będąc w tej sytuacji, opchnąłbym stare wydanie (powinno spokojnie zejść za 40 zeta) i zainwestował w nowe.
Zrobisz jak chcesz, ale ja, będąc w tej sytuacji, opchnąłbym stare wydanie (powinno spokojnie zejść za 40 zeta) i zainwestował w nowe.