14-06-2016, 14:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2016, 14:46 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(14-06-2016, 13:05)Gieferg napisał(a):Cytat:Głupotą byłoby sądzić, iż twierdzę, ze 28 mln to dobre otwarcie, skoro używam boxofficemojo.com jako źródła i narzędzia do analizy danych statystycznych.
To analizuj te dane dokładniej, bo usprawiedliwianie 25 baniek tym, że film "dopiero w piątek miał premierę" to są albo słabe jaja albo poważny niedobór wiedzy.
Nie usprawiedliwiam "marnych" 24 baniek, krótkim okresem wyswietlania, tylko kpię z Twojej znajomości przyszłości oraz poczucia nieomylności.
Film wyświetlano w US tylko przez jeden wakacyjny weekend, ale Ty zdajesz się już znać jego przyszłe wyniki BO.
Oczywiście te, można sobie wyobrażać dowolnie, ale warto pamietać przy tym nie tylko o rekordach popularności ale schematach zachowań tego rynku. Film potrafi zarabiać przez 10 tyg, a maj-lipiec, tak jak listopad-grudzien, to okresy, w ktorych Amerykanie chodzą do kina najczęściej i pomimo napakowania repertuaru blockbusterami, wszystko się może wydarzyć.
Mnie osobiście flop żadnego gówna nie zdziwi, ale wydaje mi się, że nie można lekceważyć fanów gry i świata WarCraft. Oni mogą pójść do kina, bez względu na kiepskie teasery, niechęć towarzyszy, czy wszystko inne.
Można natomiast lekceważyć każdego pajaca, który po pierwszym weekendzie wyświetlania, a właściwie to jeszcze przed premierą*, wieści katastrofę, pomimo tego, iż film na innych rynkach sprzedaje się nieźle.
Jeżeli teraz nie zrozumiałeś, to nic już więcej Ci nie poradzę na to.
* -
(14-06-2016, 13:05)Gieferg napisał(a): Przed premierą wrózyłem mu klęskę,