Cytat: Natomiast, gdy filmu którego chcę i tak nie ma na bluray (z zaznaczeniem, że jeżeli jest, to musi mieć polskiego lektora), to jestem ZMUSZONA kupić dvd,
Jeśli filmu który chcesz kupić nie ma na blu-ray z lektorem, kupujesz DVD - Opcja TRZECIA.
Cytat:że zaznaczenie że wybiorę dvd z PL wersją, gdy nie ma filmu z PL na bluray, nie jest do końca prawdą, bo jak już pisałam, nie zawsze wybiorę bluray z PL, mając w ofercie dvd. Mam mnóstwo dvd w kolekcji, które zostały wydane z PL na bluray, a jednak mam dvd.
Ja też. Bo kupowałem DVD od 2005 roku, BD od 2010, nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby większość z tego wymieniać. Ale gdybym obecnie wciąż kupował DVD nawet gdy jest dostępne BD PL to zaznaczyłbym w ankiecie OPCJĘ DRUGĄ, a nie tę, która jednoznacznie wskazuje na to, że DVD kupuję tylko i wyłącznie wtedy, gdy Blu-ray nie istnieje

Możesz sobie zaznaczyć w ankiecie co chcesz, nie musi to być zgodne z prawdą, byłem po prostu ciekaw czemu tak, a nie inaczej, po twoich wyjaśnieniach nadal nie rozumiem, dlaczego mając dwie opcje które pasują i nie budzą wątpliwości, wybierasz taką, która nie pasuje, ale to już nie moja sprawa.
PS> Mefisto zaznaczył opcję 4, a z komentarza wychodzi, że robi tak jak ja (różne powody - czyli ewidentnie opcja 5)
ale mniejsza z tym.