15-11-2016, 10:20
Jedynym jakimś usprawiedliwieniem dla tych gorszych ocen dla wydania UK pomimo jego wyższości nad Criterionem jeśli chodzi o obraz i dźwięk może być to, że oba wydania były recenzowane przez dwie zupełnie inne osoby i ten gościu, który recenzował wydanie Arrow prawdopodobnie do ogólnej oceny wziął też pod uwagę te filmy dodatkowe, które w połowie są w jakości SD. Wzmianka o przyspieszonym dźwięku w Arrow to jednak ewidentny błąd, to Criterion jest spowolniony.
Niestety nie pierwszy raz zdarzają się tego typu niesprawidliwe oceny w odniesieniu do wydań Arrow i wytykanie błędów, których nie ma i można sądzić, że są to celowe działania mające promować "swoich". Szkoda mi Arrow bo naprawdę przyłożyli się do tego wydania, a tutaj największy serwis blu-ray'owy wykręca im taki numer. Ech...
Miałem wczoraj zacząć, ale wybrałem się na Arrival
Na razie tak pobieżnie sprawdzałem losowo wybrane sceny, porównywałem też obraz do tego zwiastuna ponad ~200 Mb i jest świetnie, lepiej się tego zrobić nie dało IMO.
Niestety nie pierwszy raz zdarzają się tego typu niesprawidliwe oceny w odniesieniu do wydań Arrow i wytykanie błędów, których nie ma i można sądzić, że są to celowe działania mające promować "swoich". Szkoda mi Arrow bo naprawdę przyłożyli się do tego wydania, a tutaj największy serwis blu-ray'owy wykręca im taki numer. Ech...
Cytat:Misfit - czy obejrzałeś już jakiś odcinek? Jak wrażenia? Zakładam, że jest tak dobrze jak widać to na screenach. Mam też pytanie o dźwięk, który jest bolączką większości polskich produkcji (tych starszych w szczególności): czy dialogi są dobrze słyszalne i nie trzeba specjalnie zwiększać głośności w TV/ampli?
Miałem wczoraj zacząć, ale wybrałem się na Arrival

Na razie tak pobieżnie sprawdzałem losowo wybrane sceny, porównywałem też obraz do tego zwiastuna ponad ~200 Mb i jest świetnie, lepiej się tego zrobić nie dało IMO.