01-02-2017, 08:46
(31-01-2017, 22:09)wolfman napisał(a): Nie wiem czy zauważyłeś, ale nikt z posiadaczy dvd nic się nie wypowiada na temat aspektu technicznego wydań dvd.O przepraszam. Ostatnio prowadziłem dyskusje na temat Aspect Ratio do filmu z DVD. Staram się też na bieżąco informować o wydaniach DVD z obrazem nieanamorficznym i podawać alternatywne wydania jeżeli znam.
accept2 napisał(a):Nie wypowiada się bo jak ktoś coś napisze o dvd to jest zaorany.W temacie o Aspect Ratio dostałem bardzo konkretne odpowiedzi, bez żadnej szydery że czegoś nie rozumiem lub że mam spadać bo to DVD. Gdy w jednym z tematów okazało się, że nie znam pojęcia 'PAL speed' dotyczącego wydań DVD również nikt nie rzucał tekstów, że zawracam dupę DVD tylko tak krytykowany przez Ciebie Gieferg sam z siebie założył temat, w którym to zagadnienie wyjaśniał. Utworzyłem również kilka tematów o wydaniach filmów gdzie występowały tylko DVD. Ba, w temacie o swojej kolekcji pisałem, że w przypadku filmu "Pluton" świadomie zrezygnowałem z wydania BD na rzecz DVD i również nie przypominam sobie, żeby ktoś rzucił we mnie kamieniem.
Zresztą sam zakładałeś temat o DVD od VISION i nie przypominam sobie aby ktoś tam chciał Cię zaorać a raczej sporo osób starało się pomóc.
Każdy kupuje to co mu pasuje. Według filmoskopu sam mam więcej wydań na DVD niż BD a na półkach różnica ta wychodzi jeszcze bardziej na korzyść DVD bo nie wszystkie wydania zdążyłem wprowadzić do bazy.
Zabolała Cię jakaś wypowiedź, to proponuję zignoruj ją lub spróbuj odpowiedzieć merytorycznie bo tekstami typu "Jak będziesz sprzedawał po 3zł to odkupię całą kolekcję a te bez PL to po 1zł" upodabniasz się do tych, których krytykujesz.