24-02-2017, 19:36
(24-02-2017, 18:23)wolfman napisał(a): Uważam, że jeśli raz zapłaciłem za film na blu , to nie powinienem płacić pełnej kwoty za niego ponownie.A ja uważam, że nie powinieneś dostawać pensji za swoją pracę. Może być?
Cytat:To nazywam aktualizacją.Oprogramowanie =/= cyfrowa wersja filmu, na nośniku czy też nie, bez znaczenia. Potrafisz w ogóle odróżnić te dwie rzeczy? Funkcję jaką pełnią? Co jest ich istotą? A co za tym idzie dlaczego porównanie jakiego dokonałeś nie ma sensu?
Cytat:Nie jest tu moją wina , że odstawili fuszerkę i czują potrzebę odświeżenia go ponownie, po to by zadać wysokiej kwoty za to.TWOJĄ winą jest to, że kupiłeś pierwsze wydanie. Nikt cię nie zmuszał ani do tego, ani do kupna remastera. Jako konsument to TY dokonujesz wyboru.
Cytat:Nie piszę tu o pierwszym wydaniu filmu odrestaurowanym po latach i wydanym pierwszy raz na blu.A co za różnica czy pierwotne wydanie było na DVD czy Blu-ray skoro w kolejne włożono taką samą ilość pracy? Skan, obróbka, oczyszczanie, naprawa niekiedy potężnie uszkodzonych klatek, korekcja barwna, ponowny transfer na kopie cyfrowe i analogowe, wreszcie wydanie Blu-ray czy UHD. No ale wiadomo, król wolfman uważa że nie powinien za to płacić.
Cytat:Babcia z fusów wróżyła?Nie, z wosku.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K