06-03-2017, 21:44
(06-03-2017, 18:49)Mateusz napisał(a): [quote='wolfman' pid='26816' dateline='1488820058']Brawa, że ktoś to wreszcie zauważył.
Największym problemem seriali Netflixa jest kurczowe trzymanie się tych trzynastu odcinków, przez co seriale są albo przeciągnięte na siłę, albo zbyt pobieżnie traktują wątki.
Nie miałem jeszcze czasu obejrzeć "Luke'a Cage'a", ale z 3 dotychczas obejrzanych sezonów seriali jedynie 1. sezon "Daredevila" był naprawdę bardzo dobry, jednakże każdy z sezonów cierpiał na bardzo nierówny poziom odcinków.
W przypadku "Daredevila" problemem było wstawienie zbyt wielkiej ilości wątków, niekiedy słabej jakości, tylko po to by serial miał te 13 odcinków.
Natomiast w "Jessice Jones" jest jeszcze gorzej, bo tu twórcom kompletnie zabrakło pomysłu po pierwszej połowie sezonu. Pierwsze odcinki - doskonałe. To aż niewiarygodne, że serial który na początku mnie tak wciągnął, ledwie obejrzałem do końca. Tak naprawdę drugą połowę sezonu warto było oglądać tylko dla świetnej roli Davida Tennanta.