(14-03-2017, 22:58)DanSavio napisał(a): Za Człowieka słonia już Cię nie lubię :/xDDDDD Już się prawie dałem nabrać. Nie martw się, jeszcze Ci się uda upolować to za rozsadną cenę
(15-03-2017, 08:34)joshua napisał(a): Gratuluję zakupu filmu "Człowiek słoń" za tak atrakcyjną cenę!Dzięki wielkie za miłe słowa
Przejrzałem Twoją kolekcję i jest bardzo dobra! Wiele z tych tytułów pokrywa się z moimi i sporą część mam też u siebie. Fajnie, że mimo popularności blu ray inwestujesz też w płyty dvd. Świetnie wydane są m.in. pierwsze edycje QDVD. U siebie mam ich kilka sztuk i pomimo lat pięknie wydane kartonowe opakowania nadal robią wrażenie. Chociaż kilka lat temu zacząłem też zbierać niebieskie krążki to nadal przeważają u mnie płyty dvd. Tak jak pisałeś nie wszystko jest wydane, a czasami po prostu nie warto. Np. w zeszłym roku zakupiłem zaległą kolekcję Melville`a i uważam, że jest bardzo dobrze wydana.
Na "Człowieka słonia" dosyć długo polowałem. Po tym zakupie oraz "Dzikości serca", to z twórczości Lyncha zostało mi jeszcze do dokupienia tylko "Twin Peaks" oraz "Inland Empire". Z BD to kupuję narazie tylko wydania z promocji lub takie filmy, które świetnie się ogląda w lepszej jakości - SW już mam, planuję kupić m.in. "Lawrence'a z Arabii", o którym wspominałem (czytałem opinie, że prezentuje się cudownie!) czy "Blade Runnera".
BOX Melville'a wydany jest całkiem fajnie, a żaden z tytułów nie jest wydany osobno. Bunela oraz Godarda mam też w planach.
(15-03-2017, 08:34)joshua napisał(a): A na koniec. Pisałeś, że Twój ulubiony reżyser to Stanley Kubrick. Nie wiem czy miałeś okazję być na wystawie w Krakowie w 2015 r.? Z racji urlopu miałem okazje ją obejrzeć i uważam, że była niesamowita!Tak jest! Kubrick to chyba najbliższy mi dotąd twórca i jeden z nielicznych do którego często wracam
Na wystawie w 2015 r. ku mojej rozpaczy niestety nie byłem, bo to było na drugim końcu Polski, a nie moglem mieć wtedy urlopu. Może jak będzie druga okazja to się załapię.