(28-03-2017, 16:27)Mateusz napisał(a):(28-03-2017, 15:47)Gieferg napisał(a): Na pewno chętniej niż wszystko co zapowiada Warner/DC
![]()
Zastanówmy się - z jednej strony seria, która zaczęła się świetnie (MoS - w momencie premiery stawiałem wyżej niż wszystkie powstałe przed nim Marvele), potem rozczarowała (BvS), potem znudziła (BvS Extended), by w końcu zapodać film z którym nie chcę mieć nigdy więcej do czynienia (SS) - WW zapowiada się na kalkę/mix Kapitana Ameryki z Thorem (choć i tak mam nadzieję, że może wyjdzie fajnie), a JL ma zwiastun od którego zbiera mi sie na wymioty.
Z drugiej strony seria która miała solidny początek (IM), potem nieco obniżyła loty (reszta filmów pierwszej fazy), ale zawsze trzymała przyzwoity poziom, by znów wrócić do formy (Avengers), zapodać film, którego niby z początku nie lubiłem, ale z każdym seansem zyskiwał (IM3), dwa świetne filmy w 2014 (Winter Soldier, GoTG), potem znów dobre AoU i Civil War, które tylko wzmogły apetyt (nawet jeśli po drodze trafiały się słabsze - drugi Thor, Ant Man), to nigdy nie był to upadek na pysk jaki zaliczyło DCEU. Czy w tej sytuacji to dziwne, że mam większe zaufanie do Marvela (który nigdy nie wydalił czegoś równie dennego jak SS) niż do studia, które zrobiło tylko jeden film jak należy, a potem znalazło się na równi pochyłej?