(29-04-2017, 21:11)MoviePsycho napisał(a): Czasami jak cena jest normalna, a film jest na naszej liście zakupowej to lepiej nie odkładać zakupu.Tyle, że kolego tu są filmożercy. Listy zakupowe są duże i nie wiesz , który będzie drogi, a który później tani. Swego czasu jak zbierałem dvd to przez pewien okres czasu SW Atak klonów schodził po około 200 zł używka, Oszukać przeznaczenie 1 na płycie jednowarstwowej , które było w MM po 9,99 , a później na alledrogo stało po 120-150 zł
Polska dystrybucja jest tragiczna i istnieje dużo "unikatów" i nie chodzi tu o premierowe wydanie, ale o posiadanie najzwyklejszego wydania w ogóle.
Sam natomiast jak kolekcjonowałem to przywiązywałem wagę to rodzaju wydań - czyli premiera, najlepiej wydanie specjalne typu digipack , obowiązkowo nakładki tekturowe w premierach typu Pasja, Ongbak i itd. Jak weszło blu ray i wystawiłem swoją kolekcję dvd, to w przeciągu tygodnia wszystko poszło za 100% więcej niż sam za to zapłaciłem. Nie dziwią mnie więc już ceny 200 zł w Polsce za film, który można za granicą wyrwać za 15 zł. Mogę się tylko dziwić temu, że ktoś to kupuje.