Cytat:W jakiej cenie kupiłeś Bunuela?
Jak zwykle dzięki za miłe słowa o zakupach. Bunuela kupiłem w tej cenie co zazwyczaj jest dostępny, czyli za ok. 100 zł.
Cytat:Linklater jest dosyć specyficzny. Robi filmy oparte na prostych historiach, ale to raczej zaleta. Który jego film Ci się nie spodobał?
Tym filmem Linklatera, o który mi chodziło jest "Boyhood". Nie, żeby mi się nie podobał czy coś, i nie uważam, że to jest zły film, ale po tylu świetnych opiniach i ważnych nagrodach spodziewałem sie czegoś lepszego. Nie spodziewałem się jakiś wielkich zwrotów akcji oraz wiem, że tu bardziej chodziło o wywołanie u widza nostalgii. Owszem, czułem ją momentami, ale niektóre sceny nawet jak na bazujące na prawdziwym życiu były nieco schematyczne (dzieciak trafia do nowej szkoły i z tego powodu na powitanie dostaje manto w toalecie - u mnie "nowy" zawsze budził ciekawość wśród klasy i każdy chciał go poznać), a główny bohater był wyjątkowo pozbawiony emocji i myślę, że Linklater lepiej by zrobił gdyby dodał mu typowych dla młodzieży cech, by łatwiej móc w nim zobaczyć siebie. Po namysle, coś czuję, że w przyszłości jednak powrócę do tego filmu i może trochę bardziej go docenię, nie tylko pod względem czasu realizacji.