Cytat:I z tv nic nie majstrowalem raczej mam ustawienia standardowe.
No to może powinieneś, bo w odniesieniu do ustawień TV "standardowe" rzadko kiedy oznacza "dobre".
Cytat: Narnia wyglada jak tani bluray rip 4GB sciagniety z cda..
Sprawdziłem i wygląda ok. Nie widziałem artefaktów kompresji/pikselozy, DNRu, black crusha, bandingu ani niczego innego.
Jeśli możesz wskazać konkretny problem na screenshotach lub opisać gdzie go widzisz i co to dokładnie jest, to może ktoś ci coś poradzi, na stwierdzenia jak powyższe w zasadzie nie ma jak odpowiadać.
Z drugiej strony - mam wrażenie, że bywają takie wydania, które na jednym sprzęcie wyglądają na skopane, a na innym niekoniecznie - trafił mi się raz taki przypadek - Mission Impossible - Ghost Protocol u mnie (player Sony/Tv Toshiba) wyglądał jak skompresowany rip i nie szło tego normalnie oglądać - pikseloza wypalała oczy (szczególnie czerwone dywany na Kremlu i sceny z burzą piaskową), żadne kombinacje z ustawieniami nie pomagały - nie przypominam sobie, żeby inni narzekali na ten film, a gdy włączyłem u znajomych (player Sony / TV Sony) wyglądało to zdecydowanie lepiej i do dziś nie mam pojęcia gdzie leżał problem (a, że film mi się i tak nie spodobał to sprzedałem w cholerę).
I owszem, są dystrybutorzy, którzy wydają blu-ray skopane na wszelkie mozliwe sposoby (np Monolith), ale akurat Narnii taki nie wydał.