09-08-2017, 12:31
(09-08-2017, 11:11)Mierzwiak napisał(a): Ja nie mam zastrzeżeń do wyglądu zremasterowanego BD. Niektóre screeny są okropne ale na moim telewizorze to wygląda raz że nie tak agresywnie, a dwa - taka ciepła kolorystyka pasuje do westernu idealnie.
Nie miałeś też zastrzeżeń do trailera T2 w 3D z popsutą kolorystyką. ;P
Nie wiem jakby to wyglądało na moim tv, bo widziałem tylko kilka scen na komputerze i screen-shoty, ale wiem, że kolorystyka z 2014 mi się nie podoba. Nie dość, że miejscami mocno przesadzili z kontrastem (ciemne elementy były tak ciemne, że ginęły w nich szczegóły - względem wersji od Mondo), to wszystko co powinno być niebieskie lub białe wygląda na zielone, a cała reszta na żółte. Wręcz film dwukolorowy!
Aż dziw, że tak popsuta kolorystycznie wersja może być i tak najlepszą dostępną (pod względem kadrowania, ostrości, czystości obrazu przebija oba remastery z 2009).A czy to pasuje do tego westernu? Nie powiedziałbym. Ten remaster przypomina mi żółtego Leona zawodowca, a zobaczcie jak ładnie wygląda jego nowa wersja w 4K. Z GBU powinni pójść w podobnym kierunku, żółty powinien zmienić się w mniej nasycony, bardziej piaskowy/cielisty odcień, a to co niebieskie powinno pozostać niebieskie, a nie iść w zieleń.
EDIT:
U ciebie Mierzwiak wygląda to o wiele lepiej, mniej żółto, naturalniej.