30-08-2017, 11:07
(30-08-2017, 08:14)GOLUMN napisał(a): Gdzie byłeś na seansie?
Ja mieszkam w UK ;-)
(30-08-2017, 10:11)Juby napisał(a): Czy w scenie skoku do kanału burzowego na motorze też jest twarz Arnolda?
Tak mi się wydaje. Nie ma też śladu po korekcji linek, które trzymały motor, ale tego się można było spodziewać.
Szyby nie wypadają i chyba przednie koło pod kierowca nie "łamie się" tak bardzo jak w oryginale.
Tych różnic pewnie jest sporo, ja nie specjalnie starałem się je wyłapać. Pewnie wkrótce na zagranicznych stronach pojawia się rzeczy wyłapane przez fanów.
Pamiętam jeszcze, że nie widać prawdziwej ręki Arnolda w scenie, gdy wyrywa mechaniczne ramie z koła zębatego. W reżyserskiej wersji jego rękę było widać przez dłuższy moment, nie pamiętam jak było w wersji kinowej. W każdy razie teraz jej nie ma ;-)
Co do wybuchającej głowy; mi ta scena nigdy nie przeszkadzała. Filmików na YouTube nie oglądam. Dla mnie wygląda ok, ktoś inny się przyczepi...
Tak samo kolorystyka, dla mnie obraz wygladal bardzo, bardzo dobrze. Czyste i żywe kolory, a najbardziej rzuciła mi się w oczy czerń. Pamiętam obraz sprzed masteringiem, i w porównaniu z nowa wersja jest dużo lepiej. Stara wersja taka wyplowiala można by rzec. Oczywiście to moje subiektywne zdanie. Ja nie analizuje poszczególnych scen w trakcie oglądania. Wkrótce będzie pełno analiz w necie ;-)