09-10-2017, 11:56
Jeszcze słowo o dźwięku. W wątku „Kolekcja polskich klasyków...” napisałem, że „Krótki film o zabijaniu” obejrzałem w kinie (rok 1988). Nie mam najlepszych wspomnień dotyczących ścieżki audio. Niewyraźne / przytłumione dialogi stanowiły permanentną cechę dawnych produkcji polskich. Mając na uwadze powyższe jeszcze raz zachęcam do „pochylenia się” nad krążkami ze zrekonstruowanym obrazem oraz dźwiękiem od Arrow.
Na marginesie. W zasadzie mam już gotową listę zakupową związaną z „Kolekcją polskich klasyków...”. Gdy będę po projekcji, a to z uwagi na zaległości w oglądaniu trochę potrwa, chętnie podzielę się wrażeniami. Propozycja „TORu” odbieram jako ewenement. Kto wie, być może po czasie nabyte krążki uznane zostaną za „białe kruki”, bo chyba tak już jest w przypadku określonych wydań DMMS. Ups, trochę pomieszałem wątki.
Na marginesie. W zasadzie mam już gotową listę zakupową związaną z „Kolekcją polskich klasyków...”. Gdy będę po projekcji, a to z uwagi na zaległości w oglądaniu trochę potrwa, chętnie podzielę się wrażeniami. Propozycja „TORu” odbieram jako ewenement. Kto wie, być może po czasie nabyte krążki uznane zostaną za „białe kruki”, bo chyba tak już jest w przypadku określonych wydań DMMS. Ups, trochę pomieszałem wątki.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.