@wolfman
Wiesz, to wszystko zależy od tego, jak wrażliwy jesteś na, że tak powiem, jakość obrazu. Dla mnie np. jeśli chodzi o format UHD to liczy się tylko albo FALD albo OLED. Przecież ten KS8000 w trybie HDR nie ma pojęcia co to czerń, jasnością też nie powala, więc jak dla mnie, to nie korzystasz z dobrodziejstw nowego formatu najlepiej. Niby można już "pomacać" nową jakość, ale do efektu WOW daleko.
Ale o tym trzeba się przekonać na własnej skórze.
Wiesz, to wszystko zależy od tego, jak wrażliwy jesteś na, że tak powiem, jakość obrazu. Dla mnie np. jeśli chodzi o format UHD to liczy się tylko albo FALD albo OLED. Przecież ten KS8000 w trybie HDR nie ma pojęcia co to czerń, jasnością też nie powala, więc jak dla mnie, to nie korzystasz z dobrodziejstw nowego formatu najlepiej. Niby można już "pomacać" nową jakość, ale do efektu WOW daleko.
(30-11-2017, 18:03)lis22 napisał(a): Aha, nie powinno się dublować ustawień obrazu, typu: "kino pro" w tv i "film" w odtwarzaczu UHDBD?Odtwarzacz najlepiej zostawić w spokoju, tak aby wypluwał obraz dokładnie tak, jak został zapisany.
(30-11-2017, 18:12)Mierzwiak napisał(a): No OK, z tym "niewiele" przesadziłem TonguePrzesadziłeś, podobnie jak przesadzasz z różnicą między LCD FALD, a oledem, bo ta (poza kątami oczywiście), jest zdecydowanie mniejsza niż chcieliby niektórzy
Ale o tym trzeba się przekonać na własnej skórze.