Cytat: dla mnie ewidentnie ten z ziarnem.
Czyli wszystko z tobą w porządku

Cytat:Co do przepalenia okna i kraty masz rację i... co z tego, skoro ja i tak wolę w tym zestawieniu wersję z remastera. Koncentrujesz się na oknie (ok - rozumiem, że analizujemy całość kadru),.
Koncentrujesz się na różnicy między starą wersją a remasterem i umyka ci, że w tej chwili akurat mówiłem o różnicy w przepaleniu między remasterem BD i remasterem UHD

Po raz kolejny ponawiam pytanie o OCENĘ i zastanawiam się czemu się tak migasz od udzielenia prostej i jednoznacznej odpowiedzi. Chcę tylko jedną cyferkę, ocenę w formie, którą da się odnieść do innych twoich ocen (np w recenzjach) nawet nie zamierzam jej komentować, ani podważać. O ile to możliwe pomiń przy tym porównania do starego wydania - jest tragiczne, nie ma potrzeby ciągłego przypominania o tym w każdym poście, wszyscy o tym wiedzą
W porównaniu z takim badziewiem prawie wszystko może wyglądać dobrze. A więc stopień satysfakcji w odniesieniu do aspektów czysto wizualnych od 1 do 6 to... Odpowiedź na to
Cytat:Nie wiem skąd powyższe głosy rozpaczy.jest bardzo prosta. Obiektywnie ten transfer ma szereg problemów - kwestią subiektywną pozostaje to, czy komuś one przeszkadzają, czy nie. Najwyraźniej zaliczasz się do tych, którym takie rzeczy jak przefiltrowany, zDNRowany obraz za bardzo nie przeszkadzają. Sam od DNRu wolałbym nawet widoczne drobne uszkodzenia/zabrudzenia taśmy (oczywiście w granicach rozsądku).
Z ciekawości - na ile oceniłbyś obraz w wydaniach BD:
- The Dark Knight
- Aliens
- Titanic
?