06-12-2014, 06:02
(05-12-2014, 16:42)ronin23 napisał(a): 29f razem z wysyłkąteż myśle że trafiłem na okazje.Ja jeszcze nie zamawiałem nic z tego sklepu,jak jest z dostawą ile czekałeś i ile liczą sobie za wysyłkę?Poluje teraz na Terminatora 2 ale cenowo to ponad 50f na ebay'u,mają bardzo fajne wydania.
Wiec tak, sklep KimchiDVD wypuszcza po 1-2 exclusivy na miesiąc. Plus zaczeli tez wypuszczac wydania jako KimchiDVD Collection. Problem jest w tym ze wyprzedaja sie zwykle w max 10 min. Glownie tytuly popularne. Np. Rush wyprzedal sie w 7 min, Iron Man w 2 min etc. Bardziej niszowe tytuly jak Her, Pianista badz Amelie potrzebowaly wiecej czasu. Np. Dallas Buyers Club wciaz jeszcze jest dostepny.
Exclusiv -> to linia wylacznie zaprojektowana przez nich. Czyli: steel, ksiazeczka, full slip badz lenticular. I takim przykladem jest np. Her.
Collection -> to linia ktora ma steelbooka z ogolnoswiatowego designu, ale ma dodatkowe bajery jak pocztowki etc. (Tutaj mozesz zobaczyc X-Mena, ktory byl w nakladzie 700 szt. i wyprzedal sie w 1,5 minuty. http://movieshelter.blogspot.com/2014/10/x-men-days-of-future-past-limited.html. Ja dostalem bledny sticker bo 711/700 Jakis blad wydruku. Z kolejna przesylka dostalem poprawiony).
Jesli chodzi o wysylke ta sa trzy opcje, ale polecam osobiscie K-Packet, ktory kosztuje ok. 10$ w zaleznosci od ilosci zakupow. Jedno wydanie kosztuje wlasnie tyle. Warto jednak zaznaczyc ze kupujesz to jako GIFT i ze wartosc tego to 20$, to zwykle umyka celnikom i przepuszczaja paczke. Jak zamawiam dwa wydania to najczesciej celnicy prosza mnie o wyjasnienia.
Z uwagi na to ze zwykle trzeba kupowac w pre-orderze to trwa to dosc dlugo zanim dostaniesz to do swoich rak. Sama wysylka bez celnikow trwa chyba max tydzien.
Co do terminator 2 to jest to ich pierwsze wydanie i naprawde cenny dodatek dla kolekcjonera serii. Fajnie tez wyglada full sleep z matowego papieru ze srebrnym logotypem. Koreanskie emblematy daja tez egzotyczny klimacik. Jakos niebawem dodam go na bloga, wciaz rece nie dojda do wydan Terminatorow ktore mam.

też myśle że trafiłem na okazje.Ja jeszcze nie zamawiałem nic z tego sklepu,jak jest z dostawą ile czekałeś i ile liczą sobie za wysyłkę?Poluje teraz na Terminatora 2 ale cenowo to ponad 50f na ebay'u,mają bardzo fajne wydania.