18-03-2018, 15:16
(18-03-2018, 15:02)Gieferg napisał(a): Nie sądzę, żebyś miał na tym forum do czynienia z pajacami, którzy kupują 60 cali, żeby się pokazać przed sąsiadami, po czym puszczają na tym DVD.
Znam takiego jednego - kupił nowy TV, odpalił na nim jeszcze analogowe ESKA TV i jarał się "jakością", myślałem, że spadnę z krzesła XD
Inna sprawa, że z 2-2,5 m to i na 32 calach jakość Blu-ray miażdży DVD i nie trzeba się specjalnie przyglądać.
Mam w TV 6 trybów, JEDEN z nich jest ustawiony tak, że robi porządek z Terminatorem, Blade Runnerem, Aliens i każdym innym zazielenionym filmem. Mam ochotę obejrzeć bardziej na niebiesko, to przełączam i gitara. Od lat nie robiłem większych zmian w tych ustawieniach, a i tak 95% filmów oglądam na podstawowym trybie.
W przypadku Blade Runnera są przecież dostępne na Blu-ray (choć chyba bez wersji PL), wersje kinowa i reżyserska w oryginalnej kolorystyce. Terminator 2 też jest dostępny na Blu (w tym również polskim wydaniu) w tej starej wersji kolorystycznej (paskudnej, swoją drogą).
Ja dużo rzeczy nie wiem, dlatego jestem na tym forum bo jest wiele różnych wersji filmów. Dlatego na tym forum szukam informacji. No z tymi 60 cali to napisałem tak ogólnie, jak mi gościu ze sklepu rtv powiedział jaki tv często chcą kupić klienci.
"Panie największy do tylu i tylu zł, aby sąsiad nie miał większego"

Na tym forum to wiadomo ludzie znają się na tym co i na czym oglądać. Ja i tak uważam, że nawet przyznając rację, że BD jest już bardzo dobrym nośnikiem filmów, dalej idąc nie ma sensu. Klisza filmowa odpowiada 4K, dobrze piszę? A jak będzie 8K, potem 16K a potem wtyczka w tył głowy jak Matrix i świat wirtualny...
Gdzie jest granica??? w portfelu klienta