(12-04-2018, 17:09)Mister Tadeo napisał(a): Premiera Dwóch Wież na DVD w Polsce (w tym edycji z figurką Golluma była) była 18.11.2003r. I w tym dniu kupiłem to wydanie za 259,99 zł w sieci wypożyczalni Beverly Hills w Krakowie (przed sobą mam nawet stary wyblakły paragon).
Powrót Króla z repliką Minas Tirith wyszedł w grudniu 2004 - kupiłem wtedy w Media Markt za 269 lub 279 zł.
Czyli z moją pamięcią nie jest jeszcze tak źle jak już zaczynałem podejrzewać. Bardzo podobne ceny zapamiętałem.
(12-04-2018, 17:09)Mister Tadeo napisał(a): IJ4 w edycji DVD z czaszką była u nas dostępna chyba na wyłączność w empiku. Wydanie kosztowało 100 zł.
W sklepie internetowym wyprzedało się szybciutko. Ja swój egzemplarz kupiłem w stacjonarnym empiku, w Galerii Łódzkiej (jedyny na sklepie). Cenę, faktycznie zapamiętałem nie taką jak trzeba. Dzięki wielkie za sprostowanie. Za 100zł to już faktycznie niezła cena za to wydanie.
(12-04-2018, 18:12)Gieferg napisał(a): Ostra cena. Wydanie z UK kupiłem za 60 zeta kilka lat później.
Cena za pierwsze wydanie zbiorcze obcego na DVD, na polskim rynku, była nawet ciut ostrzejsza. To było Alien Legacy 5 DVD. Cztery płyty z filmami (tylko Aliens w wersji reżyserskiej) i piąta płyta z dodatkami. Cena - około 450zł na premierę. Te filmy kupowane na sztuki były po około 120zł. Tyle wtedy imperial liczył sobie za film, o ile dobrze pamiętam. W porównaniu do Alien Quadrilogy było to "biedniejsze" wydanie.