25-04-2018, 17:09
Jakość obrazu to jedno, a co z jakością dźwięku? Jak kogoś stać na telewizor 4K zgodny ze standardami jak Dolby Vision to myślę że go stać również na przyzwoite kino (co najmniej) 5.1 lub Dolby Atmos 5.1.2.. Jakość dźwięku na iTUNES jest tragiczna, nawet Netflix ma bardzo słabą jakość dźwięku porównując ją do nośników Blu-ray. Dla mnie streaming na ten moment jest przekreślony (jest to nutka przyszłości). Zaznaczam że jest to tylko moja opinia i nikogo nie krytykuje bo streaming ma mnóstwo plusów i warto nad nim się zastanowić.
(25-04-2018, 15:45)Mierzwiak napisał(a):(25-04-2018, 11:38)Daras napisał(a): Zapytam wprost: Czy zawsze masz tak, że na iTunes znajdujesz każdy poszukiwany tytuł (w PL)?Nie wszystko jest tam w PL, ale na ten moment z interesujących mnie tytułów 4K tylko jednemu brakuje polskich napisów: Oblivionowi.
Cytat:Ile to Cię kosztuje miesięcznie, jeśli można?Kupiłem ATV w sobotę. Jest środa...no ale pokrótce: sprzedaż filmów pokryła już koszty samego urządzenia (799 zł), więc teraz $ ze sprzedaży idą na filmy, na razie mam:
- Kolekcja 6 filmów Nolana - 149,99
- Heat - 39,99
- Jurassic Park - 34,99
- Man of Steel - 47,99
- Gone Girl (na razie 4K bez HDR, wygląda super!) - 29,99
- Bliskie spotkania trzeciego stopnia - 29,99
Jak fundusze ze sprzedaży się skończą ograniczę się do kupowania 2, może 3 pozycji miesięcznie. Coś tam pewnie też wypożyczę (większość filmów jest za 9,99, nowsze za 14,99), np. ostatniego Thora żeby pokazać rodzicom.
Chętnie kupiłbym go, tak jak i Strażników Galaktyki Vol. 2, ale są tylko w 1080p. Disney jako jedyne duże studio, przynajmniej na razie, nie zgadza się na darmowe aktualizowanie kupionych filmów HD do UHD.

no ale pokrótce: sprzedaż filmów pokryła już koszty samego urządzenia (799 zł), więc teraz $ ze sprzedaży idą na filmy, na razie mam: