Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum”

Opcje tematu
Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum”
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,328

08-05-2018, 16:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2018, 16:53 przez Daras.)
Zaczynając niniejszy temat miałem pewne obawy… Zastanawiałem się nad tym czy nie zostanie on pominięty, czy pojawią się posty.
Pierwszy zareagował Gieferg. Choć kolega zasugerował tylko przeniesienie wątku w inne miejsce (i słusznie), to pierwszy krok został zrobiony. Wink

Skoro zerkają tu Filmożercy lubiący (tak jak ja) filmy widowiskowe - mamy sukces! Pomyślałem, że każdy wpis, choćby neutralny, będzie w pewnym sensie gestem poparcia / solidarności / zrozumienia. Smile Osoby niepełnosprawne bardzo tego potrzebują. I nie chodzi mi tylko o trwający protest w sejmie...
Kto wie, być może ludzie „doświadczeni przez los” czytają nasze forum lub nawet są formalnymi Filmożercami (?). Natomiast z całą pewnością istnieją użytkownicy obcujący z niepełnosprawnymi, np. kolega Ethan czy moja skromna osoba.

Ethan, zgoda - również w mojej ocenie Ogrodnik przerysował postać młodego Beksińskiego. Natomiast sceny z audycji radiowych zagrał super.

Kirek ma rację –  Ogrodnik w obrazie Pieprzycy wypadł dobrze. Od siebie dodam, że fantastycznie! Warto wpisać „Chce się żyć” na listę tytułów do obejrzenia.

Porażenie mózgu nurtuje mnie niezmiennie. Ludziom chorym, z którymi miałem kontakt podejmując określone zadania zawodowe, życie pisało różne karty. Z całą pewnością wszystko zależy od rozmiarów uszkodzenia narządu. Przykładowo, jeden z panów (kiedyś niemówiący i chodzący o kulach) kończy wkrótce pisanie pracy doktorskiej. Z kolei młoda dziewczyna wożona na wózku inwalidzkim do dziś, jakby nie doświadcza poprawy zdrowia. Wydaje z siebie nieartykułowane dźwięki. Przy tej okazji napiszę o swoim spostrzeżeniu. My naprawdę nie wiemy co „siedzi” w głowach takich ludzi! Wspomniane dziewczę podczas grupowego spotkania nie było w stanie pohamować szczerego śmiechu po zainicjowanym przeze mnie dowcipie sytuacyjnym (sądzę, iż wysublimowanym oraz dobrym). Podobne zachowania wychwyciłem w kontakcie z dziećmi autystycznymi. Osoby o lepszej kondycji psychicznej i tak zwani ludzie normalni dowcip ignorowali. Skala wrażliwości jest niesamowita!

Czuubakka, napisz kilka słów gdy obejrzysz film. W tym wątku ciekawe / ważne są choćby najskromniejsze uwagi.

P.S.
W maju mam sporo obowiązków. Jednak będę tu zaglądał, choćby w celu przeczytania ewentualnych postów.

EDIT:
Prawdopodobnie osoby zainteresowane namierzyły już wydanie BD. Jednak dla porządku wklejam link do niemieckiego sklepu. Skubańcy trzymają cenę. Z drugiej zaś strony film „Chce się żyć” otrzymał tam bardzo wysokie noty.

https://www.amazon.de/meinem-Kopf-ein-Universum-Blu-ray/dp/B00W3QR0U2/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1525794054&sr=1-2&keywords=In+meinem+Kopf+ein+Universum

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 05-05-2018, 12:35
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Gieferg - 05-05-2018, 14:05
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 06-05-2018, 01:09
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Gieferg - 06-05-2018, 05:31
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Ethan - 07-05-2018, 08:11
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Kirek - 07-05-2018, 09:05
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - czuubakka - 07-05-2018, 13:32
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 08-05-2018, 16:53
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 25-05-2018, 21:52
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Gieferg - 27-05-2018, 12:13
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 27-05-2018, 13:17
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Gieferg - 27-05-2018, 14:59
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - czuubakka - 27-05-2018, 13:42
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Nfsfan83 - 27-05-2018, 14:34
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - MarianPaz - 27-05-2018, 15:08
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Gieferg - 27-05-2018, 15:15
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Wolfman - 27-05-2018, 15:41
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 27-05-2018, 18:28
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Nfsfan83 - 27-05-2018, 18:35
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Ethan - 27-05-2018, 23:47
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - czuubakka - 28-05-2018, 13:12
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 28-05-2018, 22:00
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - czuubakka - 29-05-2018, 07:02
RE: Czy Polska jest niepełnosprawna? Obejrzyj „In meinem Kopf ein Universum” - Daras - 01-06-2018, 01:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku