Muszę zerknąć na te screeny na większym ekranie, jak wrócę do mieszkania, no i z chęcią zobaczyłbym to w ruchu, ale na razie wciąż nie jestem przekonany. Kolorystyka to pikuś, mogę ją poprawiać pod siebie ustawieniami tv (tylko z niektórymi ujęciami nic nie da rady zrobić), problemem jest to, że widać na co nałożone jest to ziarno. Biją spod niego woskowina i wyostrzenia tak czy siak. Nie wygląda to tak dobrze jak na porównaniu screena z Sarą sprzed kilku miesięcy.
EDIT: No i zerknąłem na dużym ekranie i wygląda to dziwnie. Może ziarno daje bardziej filmowy / mniej cyfrowy wygląd, ale nie przykrywa ewidentnych wad remastera. Mało tego, gubi ostrość. Sorry, ale porównując screena z dziewczynami mówiącymi T-1000, że John pojechał do galerii, bardziej podoba mi się niepoprawiona wersja bez narzuconego szumu na obrazie.
Czekam na sample w ruchu.
EDIT: No i zerknąłem na dużym ekranie i wygląda to dziwnie. Może ziarno daje bardziej filmowy / mniej cyfrowy wygląd, ale nie przykrywa ewidentnych wad remastera. Mało tego, gubi ostrość. Sorry, ale porównując screena z dziewczynami mówiącymi T-1000, że John pojechał do galerii, bardziej podoba mi się niepoprawiona wersja bez narzuconego szumu na obrazie.

Czekam na sample w ruchu.