(17-05-2018, 13:20)wolfman napisał(a): Kolego zachowujesz się jak kosmita z planety Czystość, gdzie nie ma nic brudnego nawet używanego. Są odpowiednie środki czyszczące nie zostawiające śladów, ale czasem pomaga zwykłe przejechanie płyty o koszulkę i zadziała. Przeczyść to po prostu i nie zaśmiecajmy wątku o wydaniach,Sam nie zaśmiecaj wątku, to nie była płyta używana, tylko wyjęta z pudełka po raz pierwszy. Śladów nie ma żadnych, bo sprawdzałem.
(17-05-2018, 13:20)KaMario napisał(a):(17-05-2018, 13:12)Pablo0909 napisał(a): To brudne są pakowane? Myślałem, że na produkcji są raczej sterylne warunki.W przypadku Filmostrady nie ma pojęcia sterylnych warunków - prawie każda kupiona nowa fabrycznie zafoliowana płyta nosi odciski tłustych paluchów... niestety. Tam chyba nie mają pojęcia o warunkach w jakich powinny być pakowane płyty. Jakoś inni dystrybutorzy nie mają z tym problemu. Od Filmostrady zawsze mam obawę, co będzie na płycie po rozfoliowaniu pudełka... rysy też często się zdarzają.
No i chyba trzeba będzie patrzeć od jakiego dystrybutora jest dany film. Szkoda trochę, ale to w sumie ich zarobek, mi jest obojętne gdzie zostawię pieniądze.