25-05-2018, 22:13
(25-05-2018, 20:58)Daras napisał(a): Niemniej i tak odczuwam niepokój. Duży niepokój…
Niepotrzebnie - gdybym miał decydować o zakupach na podstawie emisji TV to żadnego polskiego klasyka bym nie kupił

http://www.sfkadr.com/pl/movies/17/noz-w-wodzie.html
Zwiastun 60s jako jedyny ma w miarę sensowną kompresję obrazu i właściwie tylko na niego warto rzucić okiem. Jak widać ziarno po rekonstrukcji jest jak najbardziej obecne - jest ono mniejsze i dużo mniej dokuczliwe względem tego starego mastera, ale to z jednej strony zasługa nowego skanu negatywu w 4K tej rekonstrukcji, a z drugiej strony przeostrzonego obrazu tego starego mastera. Znając DI Factory z ziarnem nic nie robili i jest pewnie jeszcze lepiej na Blu-ray'u.
Natomiast wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Eroica to wosk. I to mnie trochę martwi.
(25-05-2018, 20:58)Daras napisał(a): Misfit, to jest dobry wątek aby częściowo odpowiedzieć na Twoje pytanie zadane w innym miejscu: Jakich płyt z polską klasyką nie kupiłbym w wersji blu ray?
Eee, coś się nie dogadaliśmy
W tamtym temacie chodziło mi o to ile filmów chciałoby Ci się w ogóle obejrzeć z tych, które wyszły na BD w Polsce od 2006r. do września 2008 (niekoniecznie polskich bo takowych w tamtym czasie wyszło sztuk dwie
), ale niech będzie. Muszę jeszcze w całości obejrzeć Aktorów prowincjonalnych i Salto i wtedy coś skrobnę co mi niekoniecznie podeszło, bo oba filmy teraz pamiętam jak przez mgłę.