Juby napisał(a):^Włosy Rose wyglądają inaczej ze względu na konwersję do 3D. Gdy Arni podjezdżał na parkingu galerii pod motorek Johna od razu zwróiłem uwagę, że z jego włosami też coś jest nie tak, odstawały od tła. Podejrzewam, że w filmie jest tego więcej. To kolejny powód, przez którego ten remaster - 3D wydany w 2D - nigdy nie będzie akcpetowalny. Maskowanie przy pomocy CGI wpadek (typu usunięcie ekipy w tle, zmiany twarzy dublera na Arnolda) mi nie przeszkadza, ale takie wizualne "kwiatki" + CGI-usunięcie "interesu" Roberta Patricka, to już zmiany o krok za daleko.
Mi to generalnie dynda i powiewa
Oglądałem wczoraj całośc, nie widziałem nic problematycznego prócz wspomnianych problemów z kompresją i filtrem od ziarna.Musiałbym siedzieć z lupą przed ekranem, żeby dojrzeć, że jakiś włos jest inaczej z powodu 3D. Ogólnie po kuracji z fake grain film wygląda znacznie lepiej niż wyglądał - wrzuciłem sobie po seansie płytkę od KŚ, zerknąłem na porównania ze starym BD i cóż, nie chcę tego więcej widzieć.
Cytat:@Gieferg - napisałeś, że nie przeszkadza ci kolorystyka tego remastera (rozumiem, że jej nie ruszałeś w swojej przeróbce). Na jakich ustawieniach obrazu tv oglądasz? Bo u mnie twój fragment był trochę za bardzo w zieleń-żółć i musiałem kombinować, żeby było bardziej strawnie.
W ogóle nie ruszałem kolorystyki, a wczoraj obejrzałem na defaultowych, bez żadnych zmian.
PS. to nie temat o tym, kto co ile razy ogląda ani nawet nie o zmianach które robią filmowcy w swoich filmach, tylko o modyfikacjach "domowych", więc wyjazd stąd z tym offtopem.