06-06-2018, 07:38
Odpiszę tutaj, żeby nie robić offtopa.

Rated-R oznacza kategorię wiekową od 17 roku życia, a w niektórych krajach filmy były od 18+. Poza tym, nawet gdyby filmy były od 12 roku życia to - powtarzam się - 12-latkowie też wiedzą jak wyglądają "gołe jajca". A przyrodzenie T-1000 też było widoczne w oddali, w cieniu, przez pół sekundy (pewnie 95% oglądających nie zwróciła na nie uwagi - sam nie pamiętam żebym zwrócił dopóki nie pojawił się news, że je usunęli, a widziałem film pewnie +50 razy).
I ponownie - nie wiem skąd te bzdury, ale - T3 był Rated-R (w USA: 17+), w wielu krajach 15+. W filmie widać dyndające cycki K. Loken.
End of story.
(05-06-2018, 16:28)paniron napisał(a): Juby, w poscie powyżej wyjasnilem. Nie wiem co jeszcze mógłbym dodać...Nic nie musisz dodawać, przecież rozumiem, że ci to nie przeszkadza i mi pewnie też by nie przeszkadzało w przypadku prawie każdego filmu (bo to detal)... ale akurat T2 to ścisła czołówka moich najukochańszych tytułów, ingerowanie w niego bez powodu (z tego co czytałem, cenzura ta miała miejsce ze względu na planowaną premierą w Chinach gdzie nie można pokazywac takich rzeczy - a że dystrybucja wersji 3D była zjebana i film nie wyszedł w Chinach to już osobna sprawa) to grzech ciężki. I nie ważne czy ucieli mu głowę, czy kawałek przyrodzenia, niepotrzebna cenzura, która nie powinna mieć miejsca pozostaje niepotrzebną cenzurą, którą nie powinna mieć miejsca. No chyba, że Cameron się wypowie i stwierdzi, że to była wpadka techniczna, bo od zawsze zakładał, że T-1000 jest tam jak lalka Ken, wtedy się odczepie.
Ty piszesz jakby mu conajmniej głowę ucieli...

(05-06-2018, 16:08)wolfman napisał(a): Termosy 1&2 mają 15 czyli odpowiedni Usa R. Golizna jaką dopuszczają to goły w oddali w cieniu Termos, na więcej trzeba mieć 18.Najpierw pisałeś bzdury i teraz... dalej piszesz bzdury.
Rated-R oznacza kategorię wiekową od 17 roku życia, a w niektórych krajach filmy były od 18+. Poza tym, nawet gdyby filmy były od 12 roku życia to - powtarzam się - 12-latkowie też wiedzą jak wyglądają "gołe jajca". A przyrodzenie T-1000 też było widoczne w oddali, w cieniu, przez pół sekundy (pewnie 95% oglądających nie zwróciła na nie uwagi - sam nie pamiętam żebym zwrócił dopóki nie pojawił się news, że je usunęli, a widziałem film pewnie +50 razy).(05-06-2018, 16:08)wolfman napisał(a): To są stare filmy, jakby je teraz kręcili to byś ich wcale nie oglądał. Miałyby dopuszczalność wiekową jak w T3&4 czyli 12. Kiedyś przechodziło więcej różnych detali , lub nie zwracali na nie uwagi. a teraz niestety muszą. Możliwe, że nowy Terminator byłby murzynemCo mnie obchodzi co teraz przechodzi, a co nie, w przypadku 26-letniego filmu?
I ponownie - nie wiem skąd te bzdury, ale - T3 był Rated-R (w USA: 17+), w wielu krajach 15+. W filmie widać dyndające cycki K. Loken.
End of story.