Sprawdziłem dzisiaj jak Sony UBP-X700 z włączonym Dolby Vision radzi sobie z materiałem z Netflixa i działa to analogicznie jak przy płytach czyli nieważne jaki materiał jest odtwarzany, telewizor wybiera ustawienia jak dla DV. Trzeba przyznać że, jest to irytujące ponieważ jeżeli wyłączysz DV w odtwarzaczu a z niego uruchamiasz Netflix to w opisie filmu nie pojawi Ci się ikona informująca o tym ze, dany film jest w DV czyli wypadałoby przed wyborem filmu mieć włączone DV a gdy ostatecznie zdecydujemy się na tytuł który nie jest w DV to trzeba wyjść z Netflixa, w konfiguracji odtwarzacza wyłączyć DV, powrócić do Netflixa i dopiero wtedy oglądać wybrany wcześniej film. Ewentualnie oglądać wszystkie filmy z ustawieniami dedykowanymi dla DV ;-).
Jeszcze raz tak na wszelki wypadek sprawdziłem zachowanie youtube i potwierdzam że, HDR zostanie prawidłowo wykryty przy włączonym DV. Aplikacjom player i VOD.TVP również nie przeszkadza włączone DV i telewizor wyświetla je z ustawieniami dla HD.
EDIT: Chyba jednak troszkę łatwiejsze będzie korzystanie z DV w Netflix ponieważ z tego co sprawdziłem, każdy tytuł który ma HDR ma też DV tak więc wyszukiwanie filmu można zrobić bez włączonego DV i przełączać się na niego tylko w przypadku wyboru filmu oznaczonego HDR.
Jeszcze raz tak na wszelki wypadek sprawdziłem zachowanie youtube i potwierdzam że, HDR zostanie prawidłowo wykryty przy włączonym DV. Aplikacjom player i VOD.TVP również nie przeszkadza włączone DV i telewizor wyświetla je z ustawieniami dla HD.
EDIT: Chyba jednak troszkę łatwiejsze będzie korzystanie z DV w Netflix ponieważ z tego co sprawdziłem, każdy tytuł który ma HDR ma też DV tak więc wyszukiwanie filmu można zrobić bez włączonego DV i przełączać się na niego tylko w przypadku wyboru filmu oznaczonego HDR.