01-07-2018, 22:35
(31-05-2018, 17:45)Kubek napisał(a): Cześć, tego Arcama kupiłem jesienią 2017 nowego w sklepie w PL. Jest to rodzaj odtwarzacza BD z amplitunerem 5.1 w jednym (dla porządku piszę).
Mam taką sytuację: Czasami nie odpala dźwięk w tym urządzeniu. Wkładam płytę, normalnie pojawia się menu, można włączyć film itp, a dźwięku brak. Tylko nieprzyjemny szumek po zgłośnieniu (brzmiący zdecydowanie nie analogowo). Wyłączenie i włączenie urządzenia zwykle nie pomaga. Pomaga w 99% przypadków przełączenie na radio, poczekanie aż pojawi się dźwięk stacji radiowej i wtedy powrót do płyty (ponowne odczytanie moich praw itd).
Podobny problem występuje w przypadku źródeł zewnętrznych czy to HDMI, czy Coaxial. Cisza po wybraniu źródła i zwykle pomaga przełączenie źródła na radio i powrót po zaskoczeniu dźwięku. Problem dość frustujący, zwłaszcza przy sprzęcie z tej półki jakościowej/cenowej. (...)
Miałem podobną sytuację w markowym sprzęcie. Nie wiem jak u Ciebie, ale w moim przypadku chodziło o tak zwany „zimny lut”. Zdiagnozował to najlepszy w mieście serwisant. Podlutował słabe styki i jest OK.
Pochodź za tym, raczej warto. Sprawa potencjalnie wydaje się błaha (?).
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

).