27-07-2018, 18:25
Lipiec dobiega końca, pora odświeżyć kolekcję. Uprzedzam, że w tym miesiącu update jest BARDZO duży
Doszło mi dużo filmów i sporo kolekcji seriali. Jedna z produkcji zawitała u mnie na nośniku... DVD!
Zaczynamy jednak od Ultra HD Blu-ray, a tutaj już dzieje się sporo: Tomb Raider (2018) z francuskiego Amazona, niestety bez PL języka na płytach UHD BD i zwykłym BD (BD 3D nie wiem, nie mam odpowiedniego sprzętu do weryfikacji), limitowana edycja E.T (za 9 dolców z Amazon.com i Prime Day), Marsjanin, Pacific Rim, Szeregowiec Ryan, Forrest Gump, obłędny wręcz A Quiet Place (świetny film, fantastyczna jakość na OLED i Sony ST5000) i kilka innych jeszcze tytułów z różnorodnych promocji.
Z filmów na Blu-ray pojawiły się z kolei oryginalny IT w steelbooku (włoska dystrybucja, PL napisy na płycie), Planet of the Apes Primal Collection (pięć oryginalnych części z PL językiem, pozostałe bez) oraz The Exorcist Complete Collection (pierwsza, rozszerzona część oraz prolog z PL wersją na płytach).
Dużej aktualizacji doczekała się również moja ukochana kolekcja Star Wars: 6 głównych części sagi oraz Rogue One doczekali się steelbooków (Łotr bez tych okropnych miniaturek na brzegu, jest za to tytuł). W sierpniu na eBay będę polował na 7 część
Oprócz tego limitowana edycja Star Wars: The Clone Wars sezony 1-5 z artbookiem.
Kolekcje seriali to odpowiednio: Prison Break 1-5 | Teoria wielkiego podrywu 1-10 | Outcast sezon 1 | The Young Pope sezon 1 | Downton Abbey 1-6 (tego serialu jako jedynego z listy nie oglądałem w ogóle, ale słyszałem bardzo pozytywne opinie) | Charmed - Czarodziejki 1-8 - serial, który oglądałem za tzw. "gówniaka"
Niestety posiada tylko wersję DVD, chyba się nigdy nie doczekam Blu-ray. Wszystkie seriale bez PL wersji językowej 
Doszło mi dużo filmów i sporo kolekcji seriali. Jedna z produkcji zawitała u mnie na nośniku... DVD!Zaczynamy jednak od Ultra HD Blu-ray, a tutaj już dzieje się sporo: Tomb Raider (2018) z francuskiego Amazona, niestety bez PL języka na płytach UHD BD i zwykłym BD (BD 3D nie wiem, nie mam odpowiedniego sprzętu do weryfikacji), limitowana edycja E.T (za 9 dolców z Amazon.com i Prime Day), Marsjanin, Pacific Rim, Szeregowiec Ryan, Forrest Gump, obłędny wręcz A Quiet Place (świetny film, fantastyczna jakość na OLED i Sony ST5000) i kilka innych jeszcze tytułów z różnorodnych promocji.
Z filmów na Blu-ray pojawiły się z kolei oryginalny IT w steelbooku (włoska dystrybucja, PL napisy na płycie), Planet of the Apes Primal Collection (pięć oryginalnych części z PL językiem, pozostałe bez) oraz The Exorcist Complete Collection (pierwsza, rozszerzona część oraz prolog z PL wersją na płytach).
Dużej aktualizacji doczekała się również moja ukochana kolekcja Star Wars: 6 głównych części sagi oraz Rogue One doczekali się steelbooków (Łotr bez tych okropnych miniaturek na brzegu, jest za to tytuł). W sierpniu na eBay będę polował na 7 część
Oprócz tego limitowana edycja Star Wars: The Clone Wars sezony 1-5 z artbookiem.
Kolekcje seriali to odpowiednio: Prison Break 1-5 | Teoria wielkiego podrywu 1-10 | Outcast sezon 1 | The Young Pope sezon 1 | Downton Abbey 1-6 (tego serialu jako jedynego z listy nie oglądałem w ogóle, ale słyszałem bardzo pozytywne opinie) | Charmed - Czarodziejki 1-8 - serial, który oglądałem za tzw. "gówniaka"
Niestety posiada tylko wersję DVD, chyba się nigdy nie doczekam Blu-ray. Wszystkie seriale bez PL wersji językowej 
Kino domowe:
Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)
Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)