Cytat:hmm, nie wiedziałem nawet że harmonijka ma swoje tabulatory, traktowałem ją zawsze jako zabawkę choć jestem po szkole muzycznej ;PNo niestety, instrument jak każdy inny, można zagrać wszystko, rozrzut cenowy też spory (żeby sensownie pograć wypada zainwestować co najmniej koło stówki - sam mam Suzuki Harpmastera za mniej więcej tyle, a można wydać na harmonijkę o wiele więcej) a ludziom z jakiegoś powodu się wydaje, że to jakieś byle co.
Cytat: Obraz sprawdziłem jest ok 16x9.To że jest 16x9 nic nie znaczy. Stare wydanie też miało i nie było ok.
Obejrzyj film i zwróc uwagę na górna krawędź ekranu. Jak zobaczysz poucinane czubki głów to znaczy, że nie jest ok. OK, to była wersja puszczana w TV.
Poza tym był tam (w wydaniu Vision) też przepalony obraz (zwalony kontrast, w ogóle wyglądało troche jak nagrane kamera w kinie) - tu też jest? (z tego co wiem, to tak) Sam bym chętnie przygarnął wydanie serialu, które wyszło u ruskich (dobry AR, dobry kontrast), niestety jest raczej nie do dostania. Więcej na temat: http://forum.filmozercy.com/watek-wiedzmin-2001