29-08-2018, 10:15
Dyskusja powyżej zahaczyła o fakt posiadania, lub nie określonego rodzaju poczucia humoru, a także posiadania lub nie, określonego poczucia gustu, poprzestańmy na tym, że każdy ma własne i jedno, i drugie 
Dla mnie, jeśli idzie o kategoryzację poszczególnych filmów serii, lista wygląda tak:
1) X-2, Logan
2) X-men, X-men: First Class
3) Wolverine, X-men DOFP, Deadpool, Deadpool 2
3) X-men Last Stand
4) X-men Origins: Wolverine, X-men Apocalypse
Kolejność wynika z czystko subiektywnej oceny "jakości" poszczególnych elementów składowych- X-2 i Logan mają zupełnie różne style realizacji, podejście do akcji, etc. ALE w mojej ocenie oba są na swój sposób rewelacyjne. Podobnie niżej, tyle, że ocena ogólna spada aż do Origins i Apocalypse, które oceniam ogólnie na 4-5 / 10.

Dla mnie, jeśli idzie o kategoryzację poszczególnych filmów serii, lista wygląda tak:
1) X-2, Logan
2) X-men, X-men: First Class
3) Wolverine, X-men DOFP, Deadpool, Deadpool 2
3) X-men Last Stand
4) X-men Origins: Wolverine, X-men Apocalypse
Kolejność wynika z czystko subiektywnej oceny "jakości" poszczególnych elementów składowych- X-2 i Logan mają zupełnie różne style realizacji, podejście do akcji, etc. ALE w mojej ocenie oba są na swój sposób rewelacyjne. Podobnie niżej, tyle, że ocena ogólna spada aż do Origins i Apocalypse, które oceniam ogólnie na 4-5 / 10.