31-08-2018, 09:21
(04-08-2018, 12:40)wolfman napisał(a): Przecież na Amazon de masz dostępne od dawnaPonoć szanowny "Amazon" uratował "The Expanse", co zapewne w przyszłym poskutkuje czwartą serią, wypuszczoną gdzieś na platformie internetowej. Nie mogę wyjść z podziwu dla tej produkcji, a jestem dopiero po ośmiu odcinkach trzeciego sezonu "The Expanse". To właśnie po 7 odcinkach pojawił się tajemniczy, umiejscowiony gdzieś za orbitą Saturna, wytworzony przez samą protomolekułę, z segmentów różnych stopów metali i wytrzymałych materiałów, gigantyczny ,,pierścień", który momentalnie staje się punktem skupiającym uwagę Pasiarzy, NZ, SPZ oraz strony Marsa. Po przedostatnim - siódmym, przeze mnie obejrzanym odcinku główkowałem nad tym, czym ta gargantuiczna, metaliczna obejma mogła by być. Portalem do innego wymiaru? Skrótem przez czasoprzestrzeń? Może mikro czarną dziurą, zaburzającą w nieznany sposób pole grawitacyjne, o czym pomyślałem po 8 epizodzie, a czego do tej pory nie jestem nawet pewny? Natomiast zadziwiać może postać smukłej niewiasty, która podłożyła na okręcie transportowym NZ ładunek wybuchowy i go zdetonowała, powodując ponowną eskalację konfliktu; Układowa Wojna Domowa znów się rozkręca, a przygnębiony Holden dodatkowo zostaje jeszcze wrobiony - a czemu nie!