Cytat:Gdzieś sobie leży DVD z T3. Nie przepadam za tym filmem. Chyba najgorszy z całej serii. Salvation to dużo lepsza kontynuacja, nawet z uwględnieniem błędów popełnionych przez "reżysera".Nie będę się wdawał w dyskusje na ten temat tutaj więc powiem tylko - T3 to dla mnie niezła kontynuacja (8/10 bez zmian od 15 lat i kilkunastu seansów) , a Salvation (5/10) to film z fajną stronę wizualną i klimatem, ale totalnie idiotycznym scenariuszem - dokładnie ta sama liga co Prometeusz.
Cytat:Jeżeli chodzi o kino wojenne, to Mel Gibson coś szykuje w tym temacie. Czytałem też (źródłą niestety nie wspomnę), że ktoś przymierzą się do ponownej ekranizacji bitwy o Midway. W latach 60 i 70 było tego sporo. WWII ma jeszcze dużo nie opowiedzianych w kinie historii, przykładowo operacja Chariot, rajd an Dieppe.
Ale Gibson pewnie nie zrobi czegoś na bardzo duzym budżecie (Przełęcz ocalonych mocno niedomagała w aspekcie wizualnym). Za duzo komputera w filmach gdzie nie ma kasy na naprawdę dobre efekty sprawia, że te produkcje nigdy nie będą miały takiego klimatu jak produkcje sprzed lat.
Ja bym chciał zobaczyć film o łowach na "Bismarcka", bitwie jutlandzkiej, ewentualnie o akcji pod Kuantanem albo Mers-el-Kebir ale nie wierzę w to, że takowych doczekam.
Cytat: Może niezłe wyniki Dunkierki zachęcą filmwców do sięgania po tę tematykę.Z tym, że jeśli te filmy wojenne miałyby wyglądac jak Dunkierka to jak dla mnie mogą sobie darować bo tak wypranego z emocji, sterylnego kina wojennego nie chcę więcej widzieć

Cytat:Ostatni dobry film o średniowieczu to chyba "Królestwo niebieskie" Scotta
Trudno się nie zgodzić.