(31-08-2018, 13:15)Gieferg napisał(a): Ale Gibson pewnie nie zrobi czegoś na bardzo duzym budżecie (Przełęcz ocalonych mocno niedomagała w aspekcie wizualnym).Co nie zmienia faktu, że to dobry film. Wolę dobry, choć skromny wizualnie, niż żaden.
(31-08-2018, 13:15)Gieferg napisał(a): Ja bym chciał zobaczyć film o łowach na "Bismarcka",No to i o Tirpitzu coś by można przy okazji. Ostatnią bitwę Bismarcka udokumentował fajnie James Cameron. Japończycy zrobili film o Yamato (też musze dodać do zdjęć...), ale średnio udany. Za to ich produkcja "Eternal Zero"(choć funkcjonuje pod różnymi tytułami) jest kameralna, ale udana. Byłem zdziwiony, że udało im się o kamikadze taki dobry film nakręcić.
(31-08-2018, 13:15)Gieferg napisał(a): Z tym, że jeśli te filmy wojenne miałyby wyglądac jak Dunkierka to jak dla mnie mogą sobie darować bo tak wypranego z emocji, sterylnego kina wojennego nie chcę więcej widziećDla jasności, mnie też się Dunkierka nie podobała i to mocno. Film przedewszystkim bez wyraźnej płęty, bez pokazania jaki był "sukces" operacji Dynamo.
Chyba najsłabszy film Nolana. Miał jednak widzów, więc informuje tym samym o popycie na kino wojenne.
Oczywiście, jeżeli "królestwo niebieskie" to w wersji reżyserskiej (chocaiaż kinowa też bardzo dobra).
(31-08-2018, 13:47)Kirek napisał(a): Ktoś tu robi ładne zdjęcia więc mam nadzieję że, ten brak uzupełniOK, coś się chyba da zrobić... Odezwę się jakoś na PW...
niespotykanie spokojny człowiek