02-09-2018, 20:35
(02-09-2018, 15:53)Mefisto napisał(a): Jestem bardzo wyluzowany i moją intencją nie była kłótnia, a raczej wyjaśnienie sprawy, bo po prostu nie rozumiem tej części wypowiedzi i uważam ją w ogóle za zbędną.OK. Mogłem źle odczytać Twoje intencje. Mea culpa. Natomiast, dlaczego akurat ten akapit, to już wyjaśniłem.
(01-09-2018, 01:11)sebas napisał(a): Napisałem "co kto lubi, jego sprawa", żeby nikt nie odniósł wrażenia, że prezentując swoje preferencje zakupowe głoszę jakieś prawdy objawione i jedynie słuszną drogę wyboru.Chciałem przy okazji wyjaśnić skąd te artbooki i dlaczego nie ma wydań od Manty czy blufans, które są widywane u innych Forumowiczów z bardzo okazałymi kolekcjami.
(02-09-2018, 15:53)Mefisto napisał(a): Gusta w przypadku takiego Terminatora Genisys akurat nie mają nic do rzeczyNo tego steelbooka to akurat w prezencie dostałem. Nie mogłem odmówić i nie mogę nie lubić (chociaż trochę, bo obiektywnie - słaby film).
(02-09-2018, 15:53)Mefisto napisał(a): To, że jest tam tekst, nie zmienia faktu, że artbooki są przeznaczone dla nerdów i kolekcjonerów.No to nie pozostawiasz mi dużego pola do manewru. Mając do wyboru bycie nerdem albo kolekcjonerem, to zdecydowanie wybieram to drugie.
(02-09-2018, 15:53)Mefisto napisał(a): posiadasz kolekcję (swoją drogą bardzo ładną)Dziękuję.
(02-09-2018, 15:53)Mefisto napisał(a): Możesz nie uważać się za kolekcjonera, ale posiadasz kolekcję (swoją drogą bardzo ładną) i to Cię automatycznie czyni kolekcjonerem Peace.Dokładnie o to mi chodziło
. Nie uważam się, chociaż fakty obiektywnie o tym świadczą...Peace
niespotykanie spokojny człowiek