14-09-2018, 20:00
"Predator (2018)" w technologii IMAX 3D - ten film po prostu muszę zobaczyć; doświadczyć go w tym formacie. Mega miłośnikiem tego rodzaju science-fiction nie jestem, ale ,,umiarkowanie optymistycznym" fanem kosmicznego drapieżcy, to już tak. Najlepszym filmem w serii "Predator" jest, jakby to powiedział Hubert Urbański z "Milionerów": ostatecznie i definitywnie "Predator" z 1987 roku - Arnold Schwarzenegger w południowoamerykańskiej tropikalnej dżungli, prężący muskuły w tej krótkiej wojskowej kamizelce przeciwko nieznanemu wrogowi przejdą do annałów kina akcji / sci-fi. Danny Glover i jego porządna, twarda rola w "Predator 2" - filmie, który z lasów Ameryki Południowej, wraz z kosmicznym najeźdźcą przenosi się do miejskiej dżungli, podnosi wartość tego sequela do solidnej - w moim odczuciu - oceny w okolicach: 7/10.
Psia kość, sam już nie wiem czego się spodziewać od "Predatora (2018). Jatki na ludziach od obcej rasy istot, w otoczeniu półmroku, bo na taką atmosferę, w której ten film się zanurzy się zanosi?
Niedługo w mojej kolekcji filmów "Blu-Ray" pojawi się "Predator (Ultimate Hunter Edition)". W "Dvdmax", film ten można kupić za 40zł. Takiej produkcji nie można nie obejrzeć w tak dokładnym formacie, w tak niskiej cenie i z taką masą dodatków. Klasa, abstrakcyjny filmowy byt, którego muszę doświadczyć! Hell yeah!
Psia kość, sam już nie wiem czego się spodziewać od "Predatora (2018). Jatki na ludziach od obcej rasy istot, w otoczeniu półmroku, bo na taką atmosferę, w której ten film się zanurzy się zanosi?
Niedługo w mojej kolekcji filmów "Blu-Ray" pojawi się "Predator (Ultimate Hunter Edition)". W "Dvdmax", film ten można kupić za 40zł. Takiej produkcji nie można nie obejrzeć w tak dokładnym formacie, w tak niskiej cenie i z taką masą dodatków. Klasa, abstrakcyjny filmowy byt, którego muszę doświadczyć! Hell yeah!