Przyjrzałem się drugiemu planowi. Przekombinowany. Pierwszy projekt, biorąc pod uwagę całą dyskusję (w mojej ocenie) jest lepszy.
Dla jasności powtórzę, że zbliżyłbym fotele do ekranu zyskując przestrzeń dla kolumienek tylnych pod 7.1. Ale to mój osobisty osąd.
Niezależnie od wszystkiego pamiętaj o porządnej kalibracji. W takim pomieszczeniu należy właściwie ustawić głośność kolumn / kolumienek oraz czas opóźnienia dźwięku głośników usytuowanych blisko głowy. Jakby co, to w swoim archiwum znajdę „instruktarz” dotyczący tej drugiej kwestii.
Nadal mnie ciekawi na jakiej wysokości powiesisz z przodu L i P...
Dla jasności powtórzę, że zbliżyłbym fotele do ekranu zyskując przestrzeń dla kolumienek tylnych pod 7.1. Ale to mój osobisty osąd.
(06-11-2018, 16:21)Daras napisał(a): W poprzednich postach zapomniałem o czymś napisać.
Niezależnie od wszystkiego pamiętaj o porządnej kalibracji. W takim pomieszczeniu należy właściwie ustawić głośność kolumn / kolumienek oraz czas opóźnienia dźwięku głośników usytuowanych blisko głowy. Jakby co, to w swoim archiwum znajdę „instruktarz” dotyczący tej drugiej kwestii.
Nadal mnie ciekawi na jakiej wysokości powiesisz z przodu L i P...
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.