(post przeniesiony dlatego wygląda tu dziwnie jak bym wątku nie czytał
tak czy siak nie będę go usuwać może ktoś zrobi pod moim pytaniem streszczenie i opis wszystkich wersji czym się różnią głownie technicznie )
Witam Wszystkich
Postanowiłem nabyć Potop w wersji odświeżonej. Oczywiście zaraz zderzyłem się z wersją skróconą. Jest też wersja dwu płytowa. redivivus ma niby 185 minut. Ale ja chcę dłuższą wersję więc wersją dwu płytowa. Ale o to odkryłem redivivus gdzie z tyłu okładki pisze 305 minut ? Szukam po necie i szuka i konkretnych wyjaśnień brak. Z tyłu opis że zmontowano na nowo no to ok znam historię tego montażu (185minut) ale skąd tam 305 ? Ale lepszy cyrk to bluray gdzie pisze 316 minut też rekonstrukcja cyfrowa. Dodam iż wersja dwu płytowa ma 154 min + 133 min i tam jest opis że po rekonstrukcji. Oczywiście ja bym wolał 316 minut ale czy to wersja na nowo skanowana ? i co z redivivusem 185 minut czy 305 ?
Różnice są i widać to już w opisie parametrów dźwięku.
redivivus wersja 305 minut ma Dolby Digital 2.0 Dolby Digital 5.1
redivivus 185 minut ma już DTS-HD Master Audio 5.1
Wersja 316 minut Stereo 2.0
Wersja 316 minut.
tak czy siak nie będę go usuwać może ktoś zrobi pod moim pytaniem streszczenie i opis wszystkich wersji czym się różnią głownie technicznie )Witam Wszystkich
Postanowiłem nabyć Potop w wersji odświeżonej. Oczywiście zaraz zderzyłem się z wersją skróconą. Jest też wersja dwu płytowa. redivivus ma niby 185 minut. Ale ja chcę dłuższą wersję więc wersją dwu płytowa. Ale o to odkryłem redivivus gdzie z tyłu okładki pisze 305 minut ? Szukam po necie i szuka i konkretnych wyjaśnień brak. Z tyłu opis że zmontowano na nowo no to ok znam historię tego montażu (185minut) ale skąd tam 305 ? Ale lepszy cyrk to bluray gdzie pisze 316 minut też rekonstrukcja cyfrowa. Dodam iż wersja dwu płytowa ma 154 min + 133 min i tam jest opis że po rekonstrukcji. Oczywiście ja bym wolał 316 minut ale czy to wersja na nowo skanowana ? i co z redivivusem 185 minut czy 305 ?
Różnice są i widać to już w opisie parametrów dźwięku.
redivivus wersja 305 minut ma Dolby Digital 2.0 Dolby Digital 5.1
redivivus 185 minut ma już DTS-HD Master Audio 5.1
Wersja 316 minut Stereo 2.0
Wersja 316 minut.